Recette: Délicieux Malai Kofta

Malai Kofta. Learn how to make malai kofta! This popular Indian recipe consists of delicious potato and cheese balls in a velvety tomato-based curry sauce. The air fryer lightens up the traditionally deep-fried dumplings, while the pressure cooker makes putting together the curry sauce effortless. —Soniya Saluja, The Belly Rules the Mind Malai kofta recipe - Potato paneer koftas served with a delicious creamy curry.

Malai Kofta These are made either with Paneer & potato or with veggies like bottle gourd, mixed vegetables or raw banana. These are served with a rich, delicious and creamy gravy to which malai (cream) has been added. These vegetarian kofta (balls) are made up of mashed potatoes that are stuffed with a rich paneer-nut-dried fruit filling, then fried and served in a velvety cashew and malai (heavy cream) sauce. Vous pouvez cuisiner Malai Kofta utilisant 20 Ingrédients et 7 instructions. Voici comment vous cuisinez ça.

ingrédients de la recette Malai Kofta

  1. Vous avez besoin 500 g of pomme de terre.
  2. C'est of Sel.
  3. Vous avez besoin of Poivre.
  4. Vous avez besoin 50 g of raisins secs.
  5. Vous avez besoin 80 g of noix de cajou.
  6. Préparer 2 of cas de maizena.
  7. Vous avez besoin 2 of cas de ghee.
  8. Préparer 5 of grains de poivre noir.
  9. Préparer 2 of clous de girofle.
  10. Vous avez besoin 2 of capsules de cardamone.
  11. C'est 1 of cac de graines de fenouil.
  12. C'est 1 of bâton de cannelle.
  13. Préparer 1 of oignon rouge.
  14. Vous avez besoin 1/2 of cac de curcuma.
  15. Vous avez besoin 1 of peu de piment.
  16. Vous avez besoin 10 g of d'ail haché.
  17. Vous avez besoin 15 g of gingembre haché.
  18. C'est 1 of cas de poudre d'amandes.
  19. Préparer 200 ml of lait de coco.
  20. Vous avez besoin 200 g of concasse de tomates.

Malai kofta is a hugely popular dish on Indian restaurant menus all over the world. It is a special occasion food probably because making it is a labor of love and takes time and effort. Malai (meaning creamy in Hindi) kofta is the perfect vegetarian alternative to meatballs. It goes very well with naan (tandoor-baked flatbread) or Jeera rice.

Malai Kofta instructions de recette

  1. Lavez, épluchez et faites cuire 20 minutes vos pommes de terre à la vapeur. Ecrasez les en purée. Saler et poivrer..
  2. Façonner des boules avec 1 ou 2 cuillères à soupe de purée. Hachez vos noix de cajou et vos raisins..
  3. Faites un creux dans vos boules et mettre 1 càc de ce mélange et refermer. Rouler vos boules dans la fécule de maïs. Les mettre de côté..
  4. Faites chauffer le beurre avec vos épices jusqu'à que le mélange brunisse. Ajouter l'oignon, l'ail et le gingembre haché. Rajouter 60 ml d'eau et faites cuire en remuant jusqu'à ce que l'eau s'évapore..
  5. Ajouter l'amande en poudre, lait de coco, tomates concassées puis faire bouillir et couvrir et laisser mijoter 10 minutes..
  6. Dorer vos boulettes de pommes de terre dans un fond d'huile de tournesol jusqu'à ce qu'elles croustillent..
  7. Conseil : ajouter les boulettes de pommes de terre dans la sauce si elles sont bien dorées sinon elles risquent de se défaire en cuisant..

Malai kofta is a savory, creamy dish from Northern India. It is the vegetarian version of the standard meatballs and koftas found across the globe. Instead of meatballs, however, paneer and select vegetables are used. Malai kofta is usually served with plain rice or Indian flat breads, such as naan, chapati (aka roti), or paratha. Malai Kofta is a very popular Indian vegetarian dish where balls (kofta) made of potato and paneer are deep fried and served with a creamy and spiced tomato based curry.

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